Marianne Vos zet nieuwe jaar in met zege in Baal

Marianne Vos zet nieuwe jaar in met zege in Baal

Marianne Vos heeft haar derde overwinning van het seizoen beet. De Nederlandse soleerde vanmiddag naar de zege in Baal. Ellen Van Loy pakte een mooie tweede plaats, Thalita De Jong won de sprint om de derde plek van Sanne Cant. Ellen Van Loy kende een uitstekende start op de bevroren ondergrond in Baal en liet meteen de rest van het pak achter zich. Marianne Vos, voor het eerst aan de bak voor haar nieuwe ploeg WM3 Pro Cycling, schoof snel op vanop de achterste rijen, maar meteen vooraan aanpikken bij Van Loy lukte niet.

Finaal maakte de Nederlandse wel de oversteek naar de renster van Telenet Fidea Lions. Lang zou het duo niet samen rijden, Vos bleek een klasse te sterk en ging alleen op zoek naar haar eerste overwinning van het nieuwe jaar. Achter Van Loy en Vos volgde een groepje met De Jong, Verdonschot, Cant en de verrassende Nederlandse Annemarie Worst.

Vos was dus gaan vliegen, Van Loy hield haar tweede stek vast. In de strijd om de derde plek deelde Cant enkele speldenprikjes uit, maar meer dan enkele lengtes kreeg ze nooit en Thalita De Jong, leidster in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee, dichtte iedere keer de kloof. Het zou een sprint worden om de derde plek nadat De Jong en Cant op het eind een beetje afstand namen van de rest. In de sprint begon Cant op kop, maar zag ze zich finaal nog voorbijgesneld door De Jong.

Met nog een manche te gaan in Lille lijkt het eindklassement bijna zo goed als zeker voor Thalita De Jong. Ze telt 42 seconden voorsprong op Cant en 5:05 op Ellen Van Loy die derde staat.

bron: Belga