Keulse politie controleert honderden Noord-Afrikanen

Keulse politie controleert honderden Noord-Afrikanen

Aan het centraal station in Keulen heeft de politie in de nacht van oud naar nieuw honderden mensen van Noord-Afrikaanse origine gecontroleerd aan de stations in de stad. Dat meldt de politie, die in groten getale gemobiliseerd werd na de massale seksuele geweldplegingen tijdens de oudejaarsnacht van 2016. “Honderden ‘Nafris’ (een informele term voor Noord-Afrikanen) gecontroleerd aan centraal station”, tweette de politie van Keulen volgens persagentschap Reuters. De politie tweette ook een foto van een grote groep mannen die achter hekken aan het wachten zijn. Daarnaast werden een driehonderdtal mensen van een trein gehaald in het station van Deutzer.
De gecontroleerde mannen die geen identiteitspapieren bij zich hadden mochten de feestzone in de stad niet betreden, aldus een politiewoordvoerder zonder verdere details te geven.
De politie is massaal aanwezig voor de oudejaarsnacht in Keulen, nadat honderden vrouwen vorig jaar tijdens de nacht van 31 december op 1 januari seksueel werden misbruikt of bestolen. Zowat 1.800 politieagenten werden gemobiliseerd en de veiligheidsvoorschriften werden verscherpt. De politie heeft bovendien nieuwe bewakingscamera’s geïnstalleerd aan het plein voor het station van Keulen.

bron: Belga