Hond riskeert zijn leven om bij geblesseerde maatje te blijven

Foto Facebook / Dennis Malafejev

‘Hondstrouw’ is niet voor niets een uitdrukking. Dat de beestjes niet enkel loyaal zijn aan hun baasjes, maar ook aan elkaar heeft een duo in Oekraïne bewezen.

Dierenreddingsdiensten in Oekraïne hebben onlangs een opmerkelijk oproep ontvangen. Twee honden lagen al enkele dagen middenin een treinspoor. “Toen we arriveerden, zagen we dat het vrouwtje geblesseerd was en zich niet meer kon bewegen”, vertelt Dennis Malafejev, één van de redders.

Hoewel de teef in een treinspoor lag en het vroor, week de mannetjeshond niet van haar zijde. Wanneer de reddingswerkers op de scène aankwamen, zagen ze net hoe een trein arriveerde. In plaats van zijn maatje te verlaten, legde het mannetje zich naast het vrouwtje.

Posted by Денис Малафеев on Sunday, 25 December 2016

De trein denderde over het stel, dat ongedeerd bleef. Volgens een omstaander lagen de twee honden zo al twee dagen op het spoor. De reddingswerkers slaagden erin om de dieren uit de benarde situatie te halen. Wonder boven wonder waren ze er niet al te slecht aan toe. Na enkele dagen, vonden de organisatie de baasjes van het paar zelfs terug. Eind goed, al goed.

De video van de honden op het spoor is sinds 25 december al meer dan 1,4 miljoen keer bekeken op Facebook.