Sydney viert komst van het nieuwe jaar met Prince en Bowie

Sydney viert komst van het nieuwe jaar met Prince en Bowie

Meer dan een miljoen mensen hebben in Sydney het nieuwe jaar verwelkomd op de muziek van David Bowie. Tien uur voor het in België zo ver was, vlogen vanaf middernacht twaalf minuten lang vuurpijlen de lucht in boven de beroemde opera in de haven van de Australische grootstad. Enkele vuurpijlen vormden als ode aan de in 2016 gestorven Britse popster David Bowie rode ruimteschepen en de planeet Saturnus. Daarbij weerklonk zijn song “Space Oddity”. De organisatoren hadden het grootste spektakel ooit met meer dan 100.000 vuurpijlen beloofd. De stad gaf daar omgerekend rond de 4,8 miljoen euro aan uit. Voor het eerst werd het terrein afgesloten met dwars geparkeerde bussen in de omliggende straten om aanslagen met voertuigen zoals in Nice en Berlijn te voorkomen.

Uren voor de jaarwisseling waren in de haven bij temperaturen van meer dan 20 graden al honderdduizenden mensen samengestroomd. Om 21 uur was er al een eerste vuurwerk, om de kinderen ervan te kunnen laten genieten zonder tot middernacht te moeten opblijven. Ook dan werd een muzieklegende herdacht, die in het voorbije jaar was heengegaan. Het regende purperen vuurpijlen op de tonen van “Purple Rain”, een wereldhit van de Amerikaanse popartiest Prince.

Op enkele plaatsen rond de haven hadden mensen de nacht doorgebracht in tenten om toch maar een goede plaats te kunnen bemachtigen. Tickets werden verkocht voor plaatsen die een bijzonder goed zich boden op het vuurwerk.

bron: Belga