Weerbericht – Zondagnacht regen of smeltende sneeuw

Weerbericht - Zondagnacht regen of smeltende sneeuw

Vrijdag is het droog en koud met mooie zonnige perioden en lage wolken aan de kust. Maxima van plus 1 tot plus 5 graden. Vrijdagnacht wordt het lichtbewolkt in het oosten, terwijl er lage wolkenvelden binnendrijven in het westen. Minima van +1 tot -8 graden. Dat meldt het KMI. Zaterdag is het zwaarbewolkt maar meestal droog, met in de Ardennen enkele opklaringen. Maxima van -1 tot +5 graden.
Zondag wordt het grijs en koud met af en toe wat lichte neerslag.
Tijdens de nacht van zondag op maandag trekt een storing van west naar oost over het land, waarbij regen of smeltende sneeuw valt. Ten zuiden van Samber en Maas kan er enkele centimeters sneeuw vallen. Op het einde van de nacht, na de doortocht van de storing, is het uitkijken voor ijsplekken en lokale winterse buien.

Maandag en de volgende dagen ruimt de wind naar het noordwesten en wordt het wisselvallig. Opklaringen en bewolkte perioden wisselen elkaar af met soms buien. In Hoog-België verwacht het KMI winterse buien of sneeuwbuien. De buienkans is groter in de noordoostelijke landshelft. Aanvankelijk maxima rond 4 of 5 graden in het centrum van het land en lichte nachtvorst.
Het KMI signaleert vrijdag ongunstige weersomstandigheden voor het risico op koolmonoxidevergiftiging bij het gebruik van (water)verwarmingstoestellen. Symptomen als hoofdpijn of neiging tot braken kunnen een gevolg zijn van CO-intoxicatie.

bron: Belga