Cristiano Ronaldo legt miljoenenbod uit China naast zich neer

Cristiano Ronaldo legt miljoenenbod uit China naast zich neer

Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo heeft een jaarsalaris van liefst 100 miljoen euro van een Chinese club geweigerd, zo vertelde zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes gisterenavond in een interview op de Italiaanse televisiezender Sky Sports Italia.

Volgens Mendes zou bij Real Madrid een bod van 300 miljoen euro van een Chinese club zijn binnengekomen om de Portugees definitief over te nemen. CR7 zelf zou er jaarlijks 100 miljoen euro kunnen opstrijken. “Geld is niet alles, Real Madrid is zijn leven”, vertelde Mendes, zonder de geïnteresseerde club bij naam te noemen. “Cristiano is tevreden bij Real en dus is het onmogelijk dat hij naar China gaat. Hij is echter de beste speler ter wereld en dan is het normaal dat er interesse is.”

Het opvallende nieuws komt een dag na de transfer van de Argentijnse voormalige international Carlos Tevez, die zijn jeugdliefde Boca Juniors in de steek liet om bij het Chinese Shanghai Shenhua jaarlijks iets meer dan 38 miljoen euro te gaan verdienen. Daarmee is de 32-jarige aanvaller voortaan de best betaalde speler ter wereld. Vorige week maakte de Braziliaanse middenvelder Oscar al de overstap van Chelsea naar Shanghai SIPG voor ongeveer 60 miljoen euro. De voormalige ploegmaat van Eden Hazard en Thibaut Courtois ziet in China zijn bankrekening jaarlijks met 24 miljoen euro aandikken.