Koppel dat zoontje op ijskoud balkon liet staan, riskeert zware celstraf

Koppel dat zoontje op ijskoud balkon liet staan

Het paar dat maandag in Sint-Joost-ten-Node zijn 6-jarige zoontje vijftien uur lang in zijn pyjama in de kou op het balkon liet staan, riskeert zware celstraffen. Dat meldt het Brusselse parket vandaag. De 31-jarige moeder en de 21-jarige stiefvader zijn door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld wegens het folteren van minderjarigen door hun ouders of een persoon die gezag over hen heeft. Op dat misdrijf staan celstraffen van 20 tot 30 jaar. De rechtbank kan lagere straffen uitspreken als ze rekening houdt met verzachtende omstandigheden. Het Brusselse parket overweegt ook om aan de jeugdrechter te vragen beide ouders uit het ouderlijk gezag te ontzetten.

De ouders verwittigden maandagavond zelf de hulpdiensten. Bij aankomst in de flat van het gezin in de Verbondstraat in Sint-Joost troffen de hulpdiensten het jongetje bewusteloos en onderkoeld aan. Het was hen meteen duidelijk dat het kind ondervoed was en tekenen van mishandeling vertoonde. Hetzelfde gold voor zijn tweelingzusje. Beide kinderen werden overgebracht naar het ziekenhuis en de jongen verkeert daar nog steeds in zeer kritieke toestand.

De moeder en stiefvader werden door de politie opgepakt en verhoord. Uit die verhoren zou blijken dat de jongen van 05.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds op het balkon had moeten blijven, als straf omdat hij zelf eten had gezocht in de keuken. Beide ouders schijnen zich volgens het parket geen rekenschap te geven van de ernst van de feiten.

bron: Belga