Recordvangst van 29 ton cocaïne in Antwerpse haven

Recordvangst van 29 ton cocaïne in Antwerpse haven

De politie en de douane hebben in de Antwerpse haven het voorbije jaar liefst 29.198 kg cocaïne in beslag genomen. Dat is zo goed als een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, schrijft Het Laatste Nieuws. De recordvangst is goed voor 584 miljoen doses die vernietigd werden. Desondanks wordt ons land overspoeld met drugs uit Zuid-Amerika, waardoor de drugs nooit eerder zo goedkoop was voor de handelaars. “Onze afdeling Drugs heeft vastgesteld dat dealers tegenwoordig ‘maar’ 26.000 tot 28.000 euro per kg zuivere cocaïne betalen. Maar ook al is die prijs fel verlaagd, de handelaars blijven vele miljoenen winst maken”, zegt gerechtelijk directeur Stanny De Vlieger van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen.

De gebruikers van cocaïne merken op zich weinig van de prijzenslag die aan de gang is in de drugswereld. Zij betalen in het uitgaansmilieu nog altijd gemiddeld 50 euro per gram.

De afdeling Drugs van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft in 2016 samen met de douane 86 nieuwe drugsonderzoeken geopend. Daarbij zijn 162 arrestaties verricht en is zo’n 7,52 miljoen euro cash in beslag genomen.

bron: Belga