Bradley Wiggins zegt de wielersport vaarwel

Bradley Wiggins zegt de wielersport vaarwel

De Brit Bradley Wiggins kondigde vandaag zijn afscheid aan de wielersport aan. Dat deed de oud-Tourwinnaar op de Facebook-pagina van zijn team Wiggins. Het laatste wapenfeit van Wiggins was het winnen van de Zesdaagse van Gent, aan de zijde van Mark Cavendish. “Ik ben heel gelukkig dat ik mijn dromen heb kunnen waarmaken en dat ik een carrière heb kunnen uitbouwen in de sport waar ik sinds mijn twaalfde van hield”, opende Wiggins. “Ik heb idolen ontmoet en gestreden tegen de beste renners van de laatste twintig jaar. Ik heb gewerkt met coaches en managers, die ik altijd dankbaar zal zijn voor hun steun.”
“Maar wat me nog het meest van al zal bijblijven is de steun van het publiek, door dik en dun”, vervolgde Wiggins. “Ook mijn vrouw Cath en de kinderen waren heel belangrijk. Zonder hun steun was het mij niet gelukt de prestaties te leveren die ik geleverd heb.”
“2016 is het einde van deze cyclus. Kinderen van Kilburn pakten vroeger geen olympische titels of wonnen geen Ronde van Frankrijk. Wel, ze doen dat nu wel!”

bron: Belga