Bouw van nieuwe nederzettingen in Oost-Jeruzalem goedgekeurd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Israëlische autoriteiten in Jeruzalem hebben woensdag de constructie goedgekeurd van een gebouw van vier verdiepingen voor kolonisten, in een Palestijnse wijk in het oosten van Jeruzalem. Dat meldt een Israëlische ngo. Die goedkeuring komt er kort voor de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken een toespraak houdt over het vredesproces in het Midden-Oosten. Eerder had een gemeentelijke commissie de stemming over de bouw van zowat 500 woningen in andere door Israël bezette wijken van Oost-Jeruzalem uitgesteld, is te horen bij de ngo Ir Amim. Die ngo is gekant tegen de nederzettingen.

De bouw, in de wijk Silwan, werd woensdag toch goedgekeurd ondanks de stemming vrijdag in de VN-Veiligheidsraad over een resolutie waarin een einde aan de Israëlische nederzettingenpolitiek in Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever geëist werd. De VS onthielden zich bij die stemming.

In Silwan bevindt zich de archeologische site waar, volgens de traditie, koning David de hoofdstad vestigde.

Sinds Joodse families zich in die wijk vestigden, komt het er regelmatig tot schermutselingen tussen Joden en Palestijnen.

Bron: Belga