Belgen in het buitenland - Tottenham wint ruim van Southampton

Tottenham Hotspur heeft woensdag de slotwedstrijd van de 18e speeldag in de Premier League op bezoek bij Southampton met 1-4 gewonnen. De thuisploeg opende al na twee minuten de score. Virgil van Dijk kopte op vrije trap de 1-0 binnen. In de 19e minuut kwam Tottenham langszij dankzij een kopbalgoal van Dele Alli. In de tweede helft drukten de Spurs het gaspedaal in. Harry Kane (52.), opnieuw met het hoofd, Son Heung-Min (85.) en opnieuw Alli (87.) legden de eindstand vast. Southampton speelde meer dan een halfuur met tien man na een rode kaart voor Nathan Redmond (57.).

Bij de Spurs stond Jan Vertonghen de hele wedstrijd op het veld, Mousa Dembélé werd in de 82e minuut naar de kant gehaald. Toby Alderweireld was geveld door een virus en stond niet op het wedstrijdblad.

In de stand houdt Tottenham de aansluiting met de top vier. Als vijfde tellen de Spurs 36 punten. Chelsea leidt met 46 punten, voor Liverpool (40), Manchester City (39) en Arsenal (37).