Beker van België volleybal (m) - Roeselare en Maaseik staan in finale

door
Belga
Leestijd 1 min.

Roeselare en Maaseik hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Beker van België volleybal. Ze wipten respectievelijk Aalst en Antwerpen. Na winst in de heenmatch hadden beide ploegen slechts twee sets nodig om de finaleplaats af te dwingen. Dat bekerhouder Roeselare een nieuwe gooi mocht doen naar de trofee was na de heenwedstrijd al bijna een zekerheid. Bij Aalst hadden de West-Vlamingen immers met 0-3 gewonnen en ook woensdagavond was de klus snel geklaard in een driesetter (25-21, 25-21, 25-22).

In de heenmatch bij Maaseik had Antwerpen met 3-1 verloren. In eigen huis gingen de Antwerpenaren vol voor de vierde bekerfinale op rij. Maaseik startte echter furieus en pakte de eerste twee sets zonder dat de Antwerpenaren er aan te pas kwamen. Dit volstond voor Maaseik al om zekerheid te hebben over de finale. Antwerpen pakte daarna nog wel een set, maar dat was slechts voor de eer. De setstanden waren 17-25, 15-25, 25-21 en 14-25.

Op zondag 12 februari wordt in het Antwerpse Sportpaleis de finale afgewerkt tussen Roeselare en Maaseik. Op diezelfde dag en plaats wordt ook de vrouwenfinale betwist. Eerder plaatsten VDK Gent en Asterix Avo Beveren (het vroegere Kieldrecht) zich voor de eindstrijd.

bron: Belga