Ana Ivanovic bergt tennisrackets op

De Servische Ana Ivanovic (29) heeft beslist om een punt te zetten achter haar tenniscarrière. Dat verklaarde het voormalig nummer één van de wereld in een videobericht op Facebook. "Ik stop met proftennis. Dit is een moeilijke beslissing", zei Ivanovic. "Zoals jullie weten, werd mijn carrière gehinderd door blessures. Ik wil alleen nog spelen als ik op mijn hoogste niveau kan aantreden, maar dat lukt nu niet meer. Dus is het tijd voor iets anders."

Ivanovic, die dinsdag op Twitter al aankondigde dat ze woensdag met belangrijk nieuws zou uitpakken, is op de WTA-ranking weggezakt naar de 63e plaats na een jaar met blessureleed. In 2016 won ze slechts 15 wedstrijden. Begin september zette de Servische al een punt achter haar seizoen om haar pols- en teenblessure te laten genezen.

De voorbije jaren slaagde Ivanovic er niet meer in te schitteren op het court, zoals ze in 2008 deed. Een jaar na haar verloren finale tegen Justine Henin op het gravel in Parijs won ze toen Roland Garros, waarna ze 12 weken de wereldranglijst aanvoerde. Eind 2008 stond ze nog in de finale van de Australian Open. Afgelopen zomer stapte Ivanovic, die in haar loopbaan 15 WTA-toernooien won, in het huwelijksbootje met de Duitse Manchester United-middenvelder Bastian Schweinsteiger.