Liverpool klopt Stoke City en houdt leider Chelsea in vizier

Liverpool heeft dinsdag op de 18e speeldag in de Premier League met 4-1 gewonnen van Stoke City. Bij de 'Reds' stond Simon Mignolet de hele wedstrijd tussen de palen, Jürgen Klopp haalde Divock Origi in de 70e minuut naar de kant. Stoke City kwam in de 12e minuut op voorsprong via Walters. Daarna vond Liverpool het welletjes. Lallana (34.) en Firmino (44.) zetten de scheve situatie nog voor de pauze recht. In de tweede helft zorgden een owngoal van Imbula (59.), na een voorzet van Origi, en een treffer van de voor de Rode Duivel ingevallen Sturridge (70.) voor de eindstand. Liverpool blijft zo dit seizoen ongeslagen in eigen huis. Liverpool, tweede in de stand met 40 punten, brengt dankzij de overwinning de kloof met koploper Chelsea terug tot zes punten. Manchester City volgt op één punt van Liverpool.