Jupiler Pro League - STVV-Standard levert geen winnaar op na vier goals en twee rode kaarten

Sint-Truiden en Standard hebben dinsdag in de slotwedstrijd van de 21e speeldag in de Jupiler Pro League 2-2 gelijkgespeeld. STVV stond al na 13 minuten met een man minder op het veld. De Rouches werkten het laatste kwartier ook met tien spelers af. Na zeven minuten moest Standard-doelman Guillaume Hubert met een beenveeg de 1-0 voorkomen op een poging van Yohan Boli. STVV kreeg in de 13e minuut een opdoffer te verwerken. Ref Laforge toonde Mamadou Bagayoko de rode kaart nadat de Ivoriaan op de enkel van Benito Raman had gestaan. De Rouches domineerden daarna, maar vonden voor de rust niet de weg naar de netten.

Twee minuten ver in de tweede helft brak Adrien Trebel de ban. De Standard-middenvelder, die zijn doelpunt niet vierde, klopte Lucas Pirard met een streep van buiten het strafschopgebied. Na enkele waarschuwingen via Boli kwam de 1-1 van de voet van Cristian Ceballos, zijn gekruist afstandsschot week licht af op Alexander Scholz. Even later mocht Kostas Laifis na een rode kaart gaan douchen. De Standard-verdediger revancheerde zich op Boli, die hem eerst op een elleboog had getrakteerd. Bij de daaropvolgende vrije trap kopte Boli de 2-1 binnen. En nog waren de dolle minuten niet voorbij. Na hands van Dakonam Djene floot Laforge een penalty voor de bezoekers. Ishak Belfodil gaf Pirard geen kans: 2-2. In het slot probeerde Standard alsnog de driepunter te pakken, maar tevergeefs.

Standard kan de winterpauze niet aanvatten met een goed gevoel, want in de strijd om een plek in Play-off I schuift het niet op. Het team van Aleksandar Jankovic is achtste met 31 punten. Sint-Truiden is met 20 punten terug te vinden op de 12e plaats.