24.000 deelnemers voor zevende editie van Manneken-Pis Corrida

door
Belga
Leestijd 1 min.

Maandagavond namen 24.000 lopers deel aan de zevende editie van de Manneken-Pis Corrida, een nachtelijke liefdadigheidsrace. Die werd om 20.30 geopend door Madame Chapeau op het Spanjeplein, waar ook de aankomst plaatsvond.

De deelnemers konden kiezen tussen een parcours van vier of acht kilometer, dat hen langs enkele bijzondere plekken in de hoofdstad Brussel. De lopers passeerden onder meer het Martelarenplein, de Koninginnegalerij, de Nieuwstraat en de Grote Markt, en zoals de naam doet vermoeden ook Manneken-Pis. Die droeg een trui ter ere van Emil Zatopek, de legendarische Tsjechoslowaakse langeafstandsloper en Olympische kampioen op de 5.000 en 10.000 meter en de marathon.

"Buiten zijn feestelijke aanblik, is Manneken-Pis in de loop der jaren ook het symbool van een belangrijke evolutie in het hardlopen geworden, dat van een individuele naar een collectieve gezellige sport is gegaan", zei Jean-Paul Bruwier, voorzitter van de organiserende vzw Sport en Gezondheid.

Per deelnemer ging er 1 euro naar de vzw Vivre Ensemble. Die zal het ingezamelde geld overmaken aan de vzw Rafaël, die daklozen opnieuw probeert te huisvesten.

bron: Belga