Thaise studenten kunnen inschrijvingsgeld met rijst betalen

In inschrijvingsgeld aan de Rangsit Universiteit in Bangkok is vanaf volgend semester ook betaalbaar met rijst. De maatregelen kadert in een actie van de overheid om de rijstboeren te ondersteunen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De prijs van rijst heeft een historische dieptepunt bereikt in Thailand volgens Agweb. Overproductie, zowel in eigen land als in andere rijstproducerende landen, lijkt de oorzaak te zijn. Dat is behoorlijk problematisch voor 16 miljoen Thais die hun inkomen halen uit de rijstteelt.

De Thaise overheid heeft daarom twee miljard dollar uitgetrokken om de rijstboeren te ondersteunen. Landbouwers worden aangemoedigd om andere gewassen te planten en om de rijst op te slaan en te verkopen wanneer de prijzen opnieuw in de lift zitten.

De Rangsit Universiteit doet ook een duit in het zakje, door het voedsel te aanvaarden als betalingsmiddel. "Mijn ouders zouden anders een onbetrouwbare geldlener hebben moeten aanspreken", getuigt Witsanu Sukmoonsiri, een 22-jarige student. Het studiegeld, 20.620 baht (550 euro) zal hij volgend semester betalen met rijst van de boerderij van zijn ouders. Achttien andere studenten zouden ook gebruik maken van de maatregel.