KRC Genk zet Peter Maes op straat

Peter Maes moet op zoek naar een nieuwe job. De trainer kreeg na enkele tegenvallende resultaten zijn C4 bij Racing Genk.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Kerstmis heeft een wrange nasmaak gekregen voor Peter Maes. De Limburger werd op tweede kerstdag ontslagen door zijn club Racing Genk. Zijn ontslag hing al enkele dagen in de lucht.

De Genkenaren konden Europees overwinteren en doen nog steeds mee voor de hoofdprijs in de Beker van België, maar in de competitie vlot het minder goed. Door het verlies tegen Zulte Waregem op de vorige speeldag staan de Limburgers nu al op negen punten van Play-off I.

"Het bereiken van Play-off 1 komt fors in gevaar door de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Daarom werd beslist de samenwerking te beëindigen", laat de club weten op zijn website. "Voor de thuiswedstrijd morgen tegen AA Gent zal Rudi Cossey tijdelijk de rol van T1 op zich nemen. KRC Genk bedankt Peter Maes voor zijn harde werk en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière."

Maes was sinds 2015 trainer in Genk. Daarvoor coachte hij in de eerste klasse ook KV Mechelen en Lokeren. Het is zijn eerste ontslag als trainer.