Paus Franciscus denkt op kerstavond aan lijdende kinderen

Paus Franciscus denkt op kerstavond aan lijdende kinderen

Paus Franciscus vroeg de katholieken in de wereld zaterdag om mededogen te hebben voor de kinderen die lijden in oorlog en ellende, maar ook voor de kinderen “die we niet geboren laten worden”. Dat zei hij tijdens de traditionele viering op kerstavond in Rome.
Duizenden mensen verzamelden zaterdagavond voor de Sint-Pietersbasiliek in Rome, waar de paus opriep tot mededogen en solidariteit met noodlijdenden. Verwijzend naar het kerstkind in de kribbe vroeg hij aandacht voor kinderen die niet de kans hebben om in een wieg te liggen en door de liefde van hun vader of moeder omringd te worden als gevolg van oorlog, armoede of geweld. “Laat ons uitgedaagd worden door de kinderen die in een ondergrondse bunker aan de bombardementen moeten ontsnappen, diegenen die op de stoep leven in een grote stad en alle kinderen op de bodem van een overladen boot vol met migranten”, aldus de paus.
“Laat ons uitgedaagd zijn door de kinderen die niet mogen geboren worden, die huilen omdat zij honger hebben, de kinderen die geen speelgoed, maar wapens in de hand nemen”, zo ging de paus verder, die al meerdere malen aangaf tegen abortus te zijn.
De kerkvader wees ook nog op het gevaar van onverschilligheid, wanneer we met Kerstmis “bezig zijn met de geschenken, maar koud zijn voor diegenen die uitgesloten worden”.
Zondag zal de paus de Urbi et Orbi-zegen uitspreken, ook op het Sint-Pietersplein in Rome.

bron: Belga