NBA - Cleveland duwt Golden State in extremis kopje-onder

Cleveland heeft zondag de topaffiche in de Noord-Amerikaanse professionele basketbalcompetitie (NBA) tegen Golden State met 109-108 gewonnen. Op kerstdag werden de basketballiefhebbers verwend met een spannend duel tussen regerend kampioen Cleveland en Golden State, runner-up van vorig seizoen. Zes maanden na de door LeBron James en co. gewonnen finale waren de Warriors zondag het overgrote deel van de wedstrijd aan de winnende hand. Golen State had een voorsprong van 14 punten met nog ruim negen minuten te gaan. Maar de Cavaliers pakten uiteindelijk met een ultieme eindsprint de zege. Kyrie Irving (25 punten) liet de "game winner" optekenen, net als in de beslissende wedstrijd van de voorbije NBA Finals. Bij Cleveland sprongen verder LeBron James (31 punten, 13 rebounds) en Kevin Love (20 punten) in het oog. Kevin Durant (36 punten, 15 rebounds) en Klay Thompson (24 punten) waren de uitblinkers bij Golden State, dat voor de vierde opeenvolgende keer van Cleveland verloor.

Golden State blijft koploper in de Western Conference na de vijfde nederlaag van het seizoen, tegenover 27 overwinningen. Cleveland won 23 keer en verloor al zes wedstrijden, goed voor de koppositie in de Eastern Conference.

In Madison Square Garden trokken de Boston Celtics dan weer met 114-119 aan het langste eind tegen de New York Knicks. Op vier minuten van het einde keken de Knicks tegen een achterstand van 11 punten (109-98) aan, maar dankzij hun Letse power forward Kristaps Porzingis (22 punten, 12 rebounds) en ster Carmelo Anthony (29 punten) kwamen ze op gelijke hoogte (112-112) met nog 66 seconden op de klok. In het slot rechtte Boston alsnog de rug. De bezoekers konden zich beroemen op een sterke collectieve prestatie, met zes spelers die minstens tien punten door de korf gooiden. Isaiah Thomas lukte 27 punten.