Russisch vliegtuig maakt dodelijke crash in Zwarte Zee

Het Alexandrov Ensemble-koor. - Foto AFP / J. Demarthon

Een vliegtuig van het Russische leger is kort nadat het in Sotsji was opgestegen van de radar verdwenen boven de Zwarte Zee. Aan boord waren 8 bemanningsleden en 84 passagiers, onder wie een legerkoor en journalisten. Niemand overleefde de crash.

De reddingsdiensten konden volgens het persagentschap Interfax de plaats waar het vliegtuig is neergestort al localiseren. Het vermiste toestel is een Tu-154, een passagiersvliegtuig van de Russische vliegtuigbouwer Tupolev.

Het vliegtuig was om 5u40 lokale tijd (3u40 Belgische tijd) opgestegen in Adler, een district van de stad Sotsji, in het zuidwesten van Rusland. Toen het ongeveer twintig minuten later boven de Zwarte Zee van de radar verdween, werd meteen een grootschalige zoekactie opgezet.

Het vliegtuig was op weg naar de Russische luchtmachtbasis Hmeimim, dicht bij de Syrische havenstad Latakia. Aan boord waren Russische soldaten en het wereldberoemde Alexandrov Ensemble, een van de koren van het Russische leger dat de muziek zou verzorgen tijdens de nieuwjaarsfeestelijkheden op de Russische basis. Daarnaast vlogen ook journalisten mee.