Zieke jongen haalt 2 miljoen euro op bij Nederlandse tegenhanger Music for Life

door
Belga
Leestijd 1 min.

In vier dagen tijd is er alleen al door de nagellak-actie van de ongeneeslijk zieke Tijn voor 3FM Serious Request, de Nederlandse tegenhanger van het Belgische Music for Life, 2 miljoen euro opgehaald. Het streefbedrag van de jongen bedroeg amper 100 euro. De zesjarige Tijn klopte woensdag aan bij het Glazen Huis in Breda om zijn verhaal te doen. Dat ontroerde zo veel mensen dat er spontaan een giftenstroom op gang kwam en Nederlanders massaal hun nagels gingen lakken; van artiesten tot politici als Marc Rutte. Het jongetje heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen in Nederland wordt vastgesteld.

Volgens het Rode Kruis is het erg uitzonderlijk dat een jongetje als Tijn door een spontane actie 2 miljoen euro bijeen heeft gehaald. "Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt tijdens de edities van Serious Request, dat iemand in zijn eentje zoveel aandacht voor een stille ramp weet te genereren".

Het geld dat door Serious Request wordt opgehaald, is bedoeld voor kinderen die sterven aan longontsteking. Dat zijn er jaarlijks zo'n 900.000. Vanavond eindigt de actie in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda.

Bron: Belga