VS nemen nieuwe sancties tegen Syrië – kritiek uit Moskou

De Verenigde Staten hebben hun sancties uitgebreid tegen de leiding en verscheidene ministers van Syrië alsook tegen managers van een Russische bank. In Moskou botste de maatregel op harde kritiek. De scheidende regering van president Barack Obama heeft de zin voor realiteit verloren, klinkt het in een zaterdag verspreide mededeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou. Rusland en Syrië worden bestraft, terwijl de wereld na de terreuraanslag in Berlijn en de moord op een Russische ambassadeur in Turkije nauwer zou moeten samenwerken, aldus het Russische ministerie.
“De dagelijkse aanvallen van de Syrische regering van Bashar al-Assad op burgers zijn verwerpelijk”, zei de Amerikaanse viceminister van Financiën, Adam Szubin. De sancties betreffen de Syrische ministers van Financiën, Olie, Telecommunicatie, Informatie en Industrie alsook het hoofd van de Russische centrale bank. Bovendien belandden negen managers van de Russische Tempbank op de zwarte lijst wegens hun zakenrelaties met Syrië.
Amper woensdag hadden de VS hun sancties tegen Rusland wegens de annexatie van de Krim uitgebreid. “Wij zijn niet te bedwingen met sancties”, klinkt het in de mededeling van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bron: Belga