Uplace - Unizo beraadt zich over mogelijke verdere stappen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ondernemersorganisatie Unizo noemt de nieuwe bouwvergunning voor winkelcomplex "even onbegrijpelijk als tien jaar geleden, toen Uplace haar eerste vergunningen aanvroeg". Unizo beraadt zich over eventuele stappen tegen het megashoppingcomplex, klinkt het in een persbericht. "Het belangrijkste argument tegen het project blijf de nefaste impact op de omliggende handelskernen. Daarnaast blijven ook de bedenkingen over de gevolgen voor de mobiliteit. Meer zelfs dan tien jaar geleden want de verkeersknoop in en rondom Brussel is er inmiddels alleen maar zwaarder op geworden", zegt Unizo-topman Karel Van Eetvelt.

Deze nieuwe bouwvergunning betekent overigens niet dat Uplace er nu effectief komt", beklemtoont Karel Van Eetvelt. "Er lopen nog een aantal andere procedures en de steden Vilvoorde en Leuven hebben intussen andermaal bezwaar aangetekend tegen de nieuwe bouwvergunning."

Eerder raakte bekend dat Leuven naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen zal stappen, en ook burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte liet aan verschillende media weten dat de stad in beroep zal gaan. "Het is evident dat we in beroep gaan. Iemand moet zijn verstand gebruiken", zegt hij aan Deredactie.be. "Uplace is niet alleen een bedreiging voor de handelskern van Vilvoorde en andere steden zoals Mechelen, maar als het shoppingcenter er komt, betekent dat een nationaal verkeersinfarct."

bron: Belga