Wissel aan de top bij telecomwaakhond BIPT

Wissel aan de top bij telecomwaakhond BIPT

Telecomwaakhond BIPT heeft een nieuwe voorzitter: Michel Van Bellinghen. Dat heeft de federale ministerraad vandaag beslist, meldt bevoegd minister Alexander De Croo (Open Vld). Ook huidig topman Jack Hamande was opnieuw kandidaat, maar hij zal voortaan als gewoon lid zetelen in de vierkoppige Raad van het BIPT. Hamande was in 2013 als beste uit de selectie gekomen, maar zijn benoeming werd – tevergeefs – aangevochten door tegenkandidaat Luc Hindrickx. Die was immers vier jaar voordien al eens tot voorzitter benoemd, maar verloor zijn post nadat twee andere kandidaten met succes een annulatieberoep hadden ingediend bij de Raad van State.

Met de vernieuwing van de Raad van het BIPT zou nu definitief een punt moeten komen achter de hele saga. De selectieprocedure voor de leden van de raad bij Selor heeft naar verluidt vier “geschikte” kandidaten opgeleverd, die dus allemaal een zitje krijgen. Voor het voorzitterschap stipte het selectiebureau van de overheid twee “geschikte” kandidaten aan: Van Bellinghen en Hamande. Na een gesprek met minister De Croo – zoals voorzien in het koninklijk besluit daarover – werd het dus Van Bellinghen.

De Croo wenst Van Bellinghen en de Raad alvast veel succes toe. Hij benadrukt de cruciale rol van de telecomwaakhond in “een markt die onder impuls van de digitale revolutie razendsnel verandert”. “Om relevant te zijn moet het BIPT diezelfde snelheid en efficiëntie aan de dag leggen in haar besluitvorming”, besluit hij.

bron: Belga