SsangYong XLV, Renault Scénic en Hyundai Ioniq verkozen tot VAB-gezinswagens van 2017

De SsangYong XLV is door een jury van 22 autojournalisten en 80 gezinnen verkozen tot VAB-gezinswagen van 2017 in de categorie tot 19.000 euro. In de categorie tot 29.500 euro ging de eerste plaats naar de Renault Scénic, in de categorie elektrisch naar de Hyundai Ioniq. Aan de 30ste editie van de VAB-gezinswagenverkiezing namen 34 auto’s deel, zo maakte mobiliteitsclub VAB vrijdag bekend. In de categorie tot 19.000 euro haalde de SsangYong XLV het nipt van de Renault Clio. De derde plaats ging naar de Citroën C3. Ook vorig jaar ging SsangYong, toen met de Tivoli, in deze categorie met de eerste prijs aan de haal. De gezinnen bestempelden de XLV onder andere als “een grote auto voor weinig geld”, die “heel vlot rijdt”.
In de categorie tot 29.500 euro haalde de Renault Scénic het met voorsprong op de Peugeot 3008 en de Skoda Octavia Combi. Volgens de gezinnen is de Renault een “ruime, milieuvriendelijke wagen met een zeer goed stuurgevoel en een moderne look”.
Bij de elektrische wagens won de Hyundai Ioniq het pleit, gevolgd door de Nissan Leaf en de Volkswagen Passat. Over de Hyundai oordeelden de gezinnen onder meer: “mooie, ruime en zeer goed uitgeruste wagen; een eerlijke prijs en veel waar voor zijn geld”.

bron: Belga