Man uit Zonhoven moet dochter 540.000 euro schadevergoeding voor seksueel misbruik

Een 54-jarige man uit Zonhoven die al veroordeeld was wegens seksueel misbruik van zijn dochter, moet haar nu een schadevergoeding van in totaal 540.540 euro. Hij misbruikte ruim vijftien jaar geleden zijn puberdochter. In eerste aanleg werd de man in 2014 door de rechtbank in Hasselt veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan een jaar met uitstel.
Via het internet gaf hij zich uit als een Amerikaanse vertrouwensvriendin, die vertelde hoe zij plezier beleefde aan de seksuele relatie met haar vader. De vader bestookte zo zijn dochter met e-mails met een zeer verregaande inhoud. Hij misbruikte ook zijn dochter in de badkamer. Wat startte als toevallig de badkamer binnenlopen als het meisje zich omkleedde, mondde later uit in samen een bad nemen met allerhande misbruik. Bijna dagelijks vergreep hij zich aan zijn dochter. Hij sloeg toe als zijn vrouw sliep of uit werken was. Tijdens een huiszoeking werd ook een cd-rom met kinderporno aangetroffen.

Aan drie familieleden en de partner van het slachtoffer moet de dader ook nog in totaal 13.740 euro schadevergoeding betalen. Ook de kosten voor het deskundig onderzoek van het slachtoffer, zo’n 2.400 euro, is voor rekening van de vijftiger. Het vonnis op burgerlijk gebied werd vandaag in Hasselt uitgesproken.

bron: Belga