Knuffelberen rijden voortaan mee in de Brusselse ziekenwagens

Knuffelberen rijden voortaan mee in de Brusselse ziekenwagens

De Brusselse brandweer heef het startschot van haar Operatie Knuffelberen gegeven. Voortaan behoren 500 knuffelberen tot de uitrusting van de Brusselse ziekenwagens met de bedoeling om jonge kinderen die vervoerd worden per ziekenwagen, gerust te stellen en te troosten. De Brusselse brandweer kocht de knuffels aan via de ngo Plan België, waardoor die 3.669 euro (de helft van het aankoopbedrag) kan investeren in het welzijn van de kinderen in ontwikkelingslanden. Jaarlijks vervoert de Brusselse brandweer zowat 10.000 kinderen per ziekenwagen. Zeker voor de jongere kinderen, die niet altijd goed beseffen wat er gebeurt, kan dat een traumatische ervaring zijn. Om hen gerust te stellen en te troosten hebben de ambulances nu standaard een knuffeltje mee die de kinderen nadien ook mogen bijhouden. Als de actie een succes wordt, is het mogelijk dat er nog knuffels worden bijbesteld.

Het initiatief is niet enkel voor de kinderen in het Noorden, maar ook in het Zuiden een goede zaak, want vijftig procent van de opbrengst van de knuffels wordt door Plan België geïnvesteerd in haar acties. Met het geld kunnen zij kinderen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika naar school sturen, beschermen en helpen in levensbedreigende situaties.
“We zijn trots te kunnen rekenen op de gulheid en de solidariteit van de Brusselse brandweerlieden, die nog maar eens blijk geven van hun inzet voor kinderen”, vertelt Régine De Brabandere, directrice van Plan België.

bron: Belga