Zonnende zeehond bereikt sterrenstatus in Nieuw-Zeeland

Een zeehond is een lokale bekendheid geworden in Nieuw-Zeeland. De aard van het beestje bepaalt dat hij regelmatig zont inn het midden van de weg.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Deze week kregen chauffeurs in de Nieuw-Zeelandse stad Dunedin het advies om voorzichtig te rijden. Robbie, of Dale afhankelijk van wie je het vraagt, was opnieuw opgedoken. In oktober troffen inwoners de zeehond al een zonnend aan op het midden van de baan. Dat kunstje is de zonneklopper nog niet verleerd, aangezien Robbie in exact dezelfde houding werd teruggevonden op de weg.

Uiteindelijk werd de fervente zonneklopper terug in zee gejaagd, zodat automobilisten zorgeloos konden passeren. Al zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat hij opnieuw op land ligt te zonnen. Volgens Stuff rukte het Department of Conservation vorige maand al voor de tiende keer uit om Robbie van de baan te jagen.

"Hij begint me goed te kennen. Een keer toen hij me zag, draaide hij uit zichzelf terug en ging hij opnieuw het water in", lacht een medewerker.

Skraaarrrk! He's back in town. Dale the seal prefers the tar seal life in Dunedin.... https://t.co/1AwYtBo1gC pic.twitter.com/858JEKC4r6

— Sirocco K?k?p? (@Spokesbird) 21 december 2016