Vlucht vertraagd wegens wifinetwerk dat verwijst naar Galaxy Note 7

AFP / E. Jones

De licht ontvlambare Samsung Galaxy Note 7 is in heel wat landen verboden in vliegtuigen. Daar wordt streng op toegezien, want zelfs een wifinetwerk met dezelfde naam had ernstige gevolgen in de Verenigde Staten.

Op een vlucht van Virgin Airways tussen San Francisco en Boston kwam na een uurtje een oproep van het personeel. Zij vroegen dat elke persoon met een Galaxy Note 7 zich kenbaar maakte. Passagier Lucas Wojciechowski deelde de verontrustende oproep via Twitter, maar ontdekte ook de oorzaak van de zorgen. Wie verbinding probeerde maken met het wifinetwerk, zag dat een netwerk zijn naam deelde met de problematische smartphone.

Uit de tweets van Wojciechowski blijkt dat de piloot zelfs aangaf dat alle passagiers en hun tassen doorzocht zouden worden. Als de persoon met de smartphone zich niet snel kenbaar maakte, zou hij de vlucht zelfs afleiden in het midden van de nacht. Een bijzonder vervelende situatie voor alle inzittenden dus.

Uiteindelijk kwam een reiziger naar voren. Het wifinetwerk van zijn apparaat heette ‘Samsung Galaxy Note 7_1097’, maar van de verboden smartphone was geen sprake. Of de naam bewust gekozen was is niet geweten. Blijkbaar kan het net zo goed om een onschuldige vergissing gaan.

Hoewel de vlucht richting Bosten vervolgde, bleek dat het voorval toch nog gevolgen heeft gehad. Uit tweets blijkt dat een vlucht in Boston geannuleerd werd en dat de luchtvaartmaatschappij voor alle reizigers een oplossing moest verzorgen. De annulatie bleek rechtstreeks het gevolg van het wifinetwerk met de ongelukkig gekozen naam.