Verwaarloosde kat ging gebukt onder een kilo dreadlocks

Facebook / Western PA Humane Society

Een dierenkliniek in de Amerikaanse stat Pittsburgh heeft een kat geholpen met een knipbeurt. Het arme dier had een rug vol geklitte haren.

Het baasje van Hidey is volgens The Dodo een oude man die kampt met de ziekte van Alzheimer. De aandoening was zo ver gevorderd dat de bejaarde niet meer alleen kon wonen. Nadat zijn familie hem naar een verzorgingstehuis had gebracht, dacht één familielid eraan dat de man katten had.

De ene kat werd snel gevonden, maar de tweede verstopte zich in de kelder. Toen het familielid het arme beestje zag, dacht hij eerst dat ze zich onder een deken had verstopt. Maar al snel werd duidelijk dat de uitstulpingen op de rug de vacht van de poes waren. Hidey werd overgebracht naar het ‘Animal Rescue League and Wildelife Shelter.’

https://www.facebook.com/westernpahumanesociety/posts/10154573346940873

Zelfs de dierenarts had nog nooit een kat met dreadlocks gezien. Hidey moest onder narcose gebracht zodat al haar vacht veilig afgeschoren kon worden. Naar de oorzaak van het bizarre kapsel is het raden, maar de dierenkliniek heeft wel een theorie. Het overgewicht van Hidey zou het onmogelijk voor het beestje om zichzelf te wassen, waardoor de haren begonnen klitten. Het feit dat haar eigenaar haar niet kamde, hielp natuurlijk ook niet.