De leutigste samenzweringen uit 2016

Foto Pixabay

Dat het woord ‘post-truth’ door Oxford Dictionaries verkozen werd tot woord van het jaar, zegt veel. De samenzweringstheorieën vierden het afgelopen jaar in de Verenigde Staten dan ook hoogtij. Een overzicht van de opmerkelijkste uit 2016.

De aarde is plat

Vooraleer Pythagoras zijn stelling poneerde dat de aarde een bol is, ging men ervan uit dat onze planeet een platte schijf is. Hip-hop artiest B.O.B. rakelde dit op in een tweet en plots was men er niet meer zo zeker dat Pythagoras het wel bij het rechte eind had.


Taylor Swift is een aanhangster van Satan

De overeenkomsten tussen Taylor Swift en de dochter van stichter van de Church of Satan Anton Lavey zijn zo groot dat mensen ervan uitgaan dat ze de reïncarnatie is van de betreurde vrouw.


Ted Cruz is de Zodiac Killer

De verliezende kandidaat bij de Republikeinse voorverkiezingen in de VS werd op het web vergeleken met de beruchte Zodiac Killer, een seriemoordenaar uit de jaren 70 waarvan de identiteit nog onbekend is. De gelijkenis is treffend. Wat begon als meme, groeide uit tot waarheid, althans voor sommigen. Uit een poll bij 1.012 geregistreerde stemmers in Florida, liet 38% weten te geloven dat Ted Cruz wel degelijk de Zodiac Killer is.

Katy Perry is in feite Jon Benét Ramsey

Ramsey werd in 1996 vermoord. In een documentaire die dit jaar gemaakt werd, worden ouders van zowel Perry als Ramsey met elkaar gematcht. De gelijkenissen zijn zo groot dat het web niet anders kan dan concluderen dan dat ze één en dezelfde persoon zijn. Onderstaand filmpje geeft meer informatie.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=FPpH-_k3PQU[/embedyt]
Fidel Castro is de vader van Justin Trudeau

De onlangs overleden leider van Cuba en vaandeldrager van het communisme in Zuid-Amerika heeft zo’n grote gelijkenissen met de Canadese eerste minister Justin Trudeau, dat ze wel familie moeten zijn.

Hillary Clinton is dood en vervangen door een surrogaat

Na de geruchten over een zieke Clinton, vond deze samenzwering veel gehoor.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=IVnH_ViUoOQ[/embedyt]

De klimaatverandering is een list van China of de Verenigde Naties

Aangehaald door Donald Trump en door velen voor waar aanzien.