4 fotografietips om niets te missen van de feestdagen

smartphone kerst

Kerst is vaak het enige moment van het jaar dat de hele familie samenkomt. De ideale gelegenheid om familiefoto’s te maken. Creëer voldoende herinneringen voor het komende jaar, want de kerstperiode gaat elk jaar te snel voorbij. Om mooie foto’s te nemen hoef je geen volleerde fotograaf te zijn met een uitgebreide camera. Met een smartphone kom je al heel ver.

Hét grootste voordeel van je smartphone is je foto’s meteen kunnen doorsturen naar je familieleden en ze kunnen delen op sociale media. Maar de camera van een smartphone kan meer dan je denkt en je voorkomt een hernia door dat zware fotoapparatuur thuis te laten.

Met deze vier tips neem je professionele foto’s met je Samsung Galaxy S7 en word jij op elk familiefeest de fotograaf van dienst.

Wat bij weinig licht?smartphone

Op Kerstmis maak je het gezellig met kaarsjes. Je smartphone kan geen duidelijke foto’s nemen bij zo weinig licht, denk je? De heldere lens neemt steeds meer licht op. Zo zal de foto klaar zijn, zonder afbreuk te doen aan de gezellige sfeer.

Ben je altijd te laat?

smartphone

Met je smartphone maak je een Motion photo. Die legt ook de drie seconden vast voor je de sluiterknop indrukt. Zo ben je nooit meer te laat om de verraste gezichten van je nichtjes die hun kerstcadeaus open maken te fotograferen.

 

Selfietime!

Als elke gelegenheid goed is voor selfies, dan is Kerstmis wel het perfecte excuus. De camera vooraan beschikt over een zachte flits die je gezicht oplicht met een warme gloed. Of zitten de vele wijntjes daar voor iets tussen?

smartphone

Een selfie met de hele familie? Je pant de camera tot 120° zodat niemand buiten beeld valt. Oma en opa zijn best modern en doen gezellig mee.

Wil je het hele kerstfeest vastleggen?

Op een kerstfeest gebeurt zoveel tegelijkertijd: je oma vertelt een verhaal van vroeger, je zus speelt gitaar en daar komt plots je vader met de kerstkalkoen al aan. Kiezen is verliezen, en dat weet de camera van je smartphone ook. Maak een panoramafoto of -video van de hele kamer door met je smartphone langzaam rond te draaien.

Gear 360

Word je snel duizelig? De Gear 360 camera doet al het werk voor jou! Zet de camera in het midden van de kamer, en hij registreert alles wat er rond hem gebeurt, in foto of video. Achteraf bekijk je jouw herinneringen in 360° met de Gear VR en ben jij het hele jaar in kerststemming.

Meer weten? Zet je ontdekkingstocht voort op Discover.

161019_samsung_s7_700x300_nl