Thierry Neuville derde keer RACB Driver of the Year

door
Belga
Leestijd 2 min.

Thierry Neuville is donderdag op het gala van de Koninklijke Belgische Automobielfederatie in Brussel voor de derde keer in zijn carrière, na 2011 en 2013, verkozen tot RACB Driver of the Year. De vicewereldkampioen rally hield Stoffel Vandoorne en Enzo Ide achter zich. Op de erelijst volgt de 28-jarige Luikenaar Vandoorne op. De voorbije zes jaar verdeelden Neuville en Vandoorne de prijzen onderling. Allebei staan ze nu drie keer op de erelijst. Jacky Ickx is met twaalf zeges recordhouder.

Neuville kende een moeilijk begin van het seizoen. De kentering kwam er begin juni toen hij de rally van Italië won, goed voor de tweede WK-zege in zijn carrière. De zeven daarop volgende wedstrijden eindigde hij telkens in de punten. Dankzij een mix van snelheid, lef en betrouwbaarheid eindigde Neuville, net als in 2013, op de tweede plaats in het WK. Ook in 2017 neemt Neuville met co-rijder Nicolas Gilsoul deel aan het WK rally. Ze nemen plaats in een nagelnieuwe Hyundai i20 WRC.

Het Belgische Overdrive team van Jean-Marc Fortin werd verkozen tot team van het jaar. De Qatarees Nasser Al Attiyah won met een Toyota van Overdrive de Wereldbeker cross country en Overdrive pakte de titel bij de teams. Het Belgische team wil volgende maand in de Dakar het vuur aan de schenen leggen van Peugeot en Mini.

Gilles Magnus werd verkozen tot Rookie van het Jaar. Magnus won het Championat de France Formule 4, een kampioenschap dat ook Stoffel Vandoorne ooit won. Een eervolle vermelding was er voor Kronos Events, organisator van circuitkampioenschappen in België, de TRC Benelux en de VW Fun Cup.

.

bron: Belga