Weerman wekt irritatie op in het oosten van IJsland

Weerman
Facebook / Hafþór Snjólfur Helgason

Inwoners van het oosten van IJsland zijn het beu. De weerman op tv-zender RUV staat blijkbaar steevast voor de oosterse voorspellingen tijdens het weerbericht. 

IJsland is qua oppervlakte drie keer groter dan België, maar het eiland telt amper 335.000 inwoners. Als je weet dat meer dan een derde dan nog eens in de hoofdstad Reykjavik, in het westen, woont, dan snap je dat het oosten van IJsland niet bijzonder dichtbevolkt is. Toch zouden de inwoners graag op de hoogte blijven van de weersvoorspellingen. Maar volgens Iceland Monitor steekt de weerman daar een stokje voor.

De misnoegde oosterlingen hebben zich vervolgens georganiseerd op Facebook om hun ongenoegen te uiten. Grapjes als “wit hemd in kostuum in het oosten morgen” zijn er te lezen naast de vraag voor een linkshandige weerman of voor een ouderwetse aanwijzer.

https://www.facebook.com/groups/1629351724029352/permalink/1658007364497121/

Eendracht maakt macht, zo blijkt. RUV heeft de kritiek ten harte genomen en deze week stond de weerman steevast links in beeld. of dat goed nieuws is, is niet helemaal duidelijk. De temperaturen die nu eindelijk zichtbaar waren, lagen toch ver onder het vriespunt.