Nederland massaal aan de nagellak dankzij zesjarige

Foto Twitter

Een jongetje met een ongeneeslijke ziekte heeft de afgelopen dagen alle harten doen smelten. Voor de Nederlandse versie van Music For Life, de marathoninzamelactie van radiozender Serious Request, verzamelde hij maar liefst 400.000 euro voor het Rode Kruis.

Tijn lijdt aan hersenstamkanker, een zeldzame ziekte. Dokters brachten hem een tijd geleden het verschrikkelijke nieuws dat er niets meer gedaan kan worden om hem te redden. De zesjarige laat zich echter niet kennen en zette alles op alles om geld in te zamelen voor kinderen die sterven aan een longontsteking.

De enorme som van 400.000 euro verzamelde hij door nagels van andere mensen te lakken, in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis. Zijn actie vond massaal gehoor. Ook enkele bekende koppen gingen overstag en lieten hun nagels kleuren. Zo koos politicus Geert Wilders resoluut voor de kleur rood en top-dj Armin Van Buuren voor een roos tintje.

Ondertussen heeft Tijn een plaatsje gekregen in het glazen huis van Serious Request. Daar kunnen mensen aanschuiven om door Tijn onder handen genomen te worden. Zijn actie is trending onder #HeelNederlandLakt.