Dit zijn dé sporttrends voor 2017

Een nieuw jaar betekent ook een reeks nieuwe voornemens. ‘Meer sporten’ is een item dat elk jaar opnieuw opduikt. Zoek je nog motivatie of inspiratie? Dit zijn de vijf sporttrends voor 2017.

  1. Draagbare technologie

Sport en technologie gaan al jaren hand in hand, maar in 2017 breken de zogenoemde wearables helemaal door. Denk daarbij aan activiteitstrackers, smartwatches, harstslagmeters, GPS-trackers en ‘slimme brillen’ met een Google Maps-functie.

  1. Trainen zonder toestellen

Ben je op zoek naar een uitdaging zonder daarbij al te veel te moeten investeren? Dan is het trainen zonder toestellen, ook wel body weight training genoemd, een uitstekende optie. Deze trainingsmethode dook voor het eerst op in 2013, maar de afgelopen jaren won deze sport alleen maar aan populariteit. In 2017 zien we dat vooral commerciële fitnessclubs maximaal zullen inzetten op deze laagdrempelige vorm van weerstandstraining.

  1. Intensieve intervaltraining

Als je graag je conditie wil opkrikken zonder daarbij veel tijd te verliezen, is intervaltraining ongetwijfeld een goede optie. Bij deze vorm van training worden intensieve oefeningen afgewisseld met korte rustperiodes. De totale duur van een training bedraagt gewoonlijk slechts 30 minuten.

  1. Een personal trainer

Heb je wel tijd, maar weinig motivatie om meermaals per week je sportplunje boven te halen? Dan is een personal trainer geen slecht idee. Een schema op maat zal je helpen om je doelen sneller te bereiken, waardoor je ook gemakkelijker gemotiveerd blijft. Bovendien houdt een coach je nauwlettend in de gaten bij de uitvoering van je oefeningen, waardoor de kans op blessures veel kleiner wordt. Win-win!

  1. Krachttraining

Wie droomt van een strak en sterk lijf is wellicht gebaat bij krachttraining. Deze sport wint vooral aan populariteit bij de jeugd, die zich in massale aantallen naar de commerciële sportclubs begeeft om daar aan kracht te winnen met behulp van gewichten.