Babynaam 'Isis' ondergaat één van de meest drastische populariteitsdalingen

Het aantal kinderen dat de naam 'Isis' krijgt in de Verenigde Staten is absoluut gekelderd. Niet verrassend, maar wel opmerkelijk volgens een expert.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Laura Wattenberg is een analist bij Baby Name Wizard. Ze zag hoe de populariteit van de meisjesnaam spectaculair daalde in de Verenigde Staten. Een zeldzaam verschijnsel, zo blijkt. "Veel publiciteit zorgt vaak dat een naam vaker voorkomt, in plaats van deze afname, zeker op de korte termijn", aldus Wattenberg bij Quartz.

De populariteitsdaling heeft uiteraard alles te maken met IS, de terroristische groepering die soms ook ISIS genoemd wordt. Nochtans heeft de naam tien jaar geleden een hoogtepunt bereikt. In 2005 kregen 140 op één miljoen baby's die noemer, goed voor een plaats in de top 600. Wattenberg stelt dat namen van godinnen, zoals Isis, Anthena en Juno, destijds trendy waren.

Eerder dit jaar riep een petitie al op om een andere noemer te gebruiken voor de terreurgroep, omdat vrouwen met dezelfde naam heel wat last ondervonden. Meer dan 63.000 mensen zetten hun krabbel onder het verzoek.