Astronauten stellen kerstdiner voor

Foto deredactie.be

Wie nog niet weet wat zijn gasten voor te schotelen tijdens de eindejaarsfeesten, kan misschien ideetjes opdoen van de astronauten in het Internationaal ruimtestation ISS. Zij deden in een boodschap uit de doeken wat er op hun tafel zal verschijnen.

Astronauten Piggy Whitson, uit de Verenigde Staten afkomstig, Oleg Novitskiy uit Rusland en Thomas Pequet uit Frankrijk bemannen sinds het einde van november het Internationaal ruimtestation. Tijdens een kerstboodschap vanuit de ruimte lichten ze toe waaraan ze zich tijdens kerst zullen tegoed doen.

Op het menu staan voornamelijk Europese gerechten, die door Franse chefs klaargemaakt zijn. Als voorgerecht wordt er ossentong geserveerd, als hoofdgerecht verschijnt er kip met champignons op hun bord en om de laatste gaatjes te vullen krijgen ze gemberkoekjes.

Om te toosten beschikken ze over warme chocomelk en cider. In het filmpje wensen ze ons nog een prettige kerst. Tijdens kerst zullen ze aan een snelheid van 7,6 kilometer per seconde rond de aarde vliegen.