YouTube-ster beweert uit vliegtuig te zijn gezet omdat hij Arabisch sprak

Adam Saleh, een 23-jarige New Yorker met Jemenitische roots, beweert dat hij woensdag uit een vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij Delta werd gezet, na klachten van enkele medepassagiers die het storend vonden dat hij Arabisch sprak. De jongeman filmde de gebeurtenissen en deelde die op zijn YouTubekanaal, waar hij 2,2 miljoen volgers heeft. De luchtvaarmaatschappij zelf heeft het over een “verstoring”, maar geeft verder geen details.

De jongeman was naar eigen zeggen aan het bellen met zijn moeder, toen hij van het vliegtuig werd gezet. Saleh liet zijn verontwaardiging blijken via Twitter, waar hij het filmpje ook deelde.

Op de videobeelden is te zien dat sommige passagiers duidelijk niet akkoord gaan met de gang van zaken. Anderen zwaaien hem dan weer vrolijk uit. Saleh reageert daarop erg verontwaardigd: “Jullie zijn racisten. Ik spreek een andere taal en jullie zeggen dat jullie je ongemakkelijk voelen! Ik geloof mijn eigen ogen niet”, klonk het.

In de eerste drie uur nadat het filmpje gepost werd, werd het al meer dan 200.000 keer geretweet. Delta verspreidde daarop een persbericht, waarin het haar actie rechtvaardigt. “We hadden te maken met een storende factor in de cabine die bij meer dan 20 passagiers een ongemak veroorzaakte.” De maatschappij beloofde dat er een onderzoek komt naar de exacte omstandigheden van het incident.

Adam Saleh werd in 2014 nog genomineerd voor een “Shorty Award”, voor zijn YouTubekanaal. Hij staat vooral bekend om zijn humoristische filmpjes.

Bron: Belga