Al minstens 29 doden geteld na ontploffing op vuurwerkmarkt in Mexico

Al minstens 29 doden geteld na ontploffing op vuurwerkmarkt in Mexico
Al minstens 29 doden geteld na ontploffing op vuurwerkmarkt in Mexico

Bij een explosie dinsdag op de grootste vuurwerkmarkt van Mexico in Tultepec zijn minstens 29 doden gevallen en 70 mensen gewond geraakt. Dat zeggen de Mexicaanse autoriteiten. De explosie gebeurde dinsdag om 14.50 uur (21.50 uur Belgische tijd) op de vuurwerkmarkt, die rond de feestdagen veel bezoekers aantrekt.
“Zesentwintig mensen stierven ter plekke, drie mensen overleden in het ziekenhuis, waardoor er in totaal 29 mensen om het leven kwamen”, verklaarde de gouverneur van de staat Mexico, Eruviel Avila, dinsdagavond.
Op beelden die op de sociale media verspreid werden was een reeks explosies te zien, gevolgd door een gigantische rookwolk. “De markt is volledig verdwenen”, zo zei Luis Felipe Puente, het hoofd van de civiele bescherming aan televisiezender Televisa. Hij zei ook dat verschillende gewonden er erg aan toe zijn.
Soldaten en de politie stonden de hulpdiensten bij het evacueren van de slachtoffers, waarvan een aantal zware brandwonden opliep.
De brandweerlui slaagden er na drie uur in om het vuur onder controle te krijgen. Veel woningen en voertuigen in de buurt raakten echter zwaar beschadigd.
In 2005 werd dezelfde markt al eens volledig verwoest door een brand die ook veroorzaakt werd door de explosie van vuurwerk. Een jaar later werden bij een andere brand meer dan 200 standjes verwoest.

Bron: Belga