Twee criminelen geklist na noodoproep vanuit de broekzak

Een stel Amerikaanse overvallers zal voortaan waarschijnlijk beter controleren of hun telefoon vergrendeld is. Een bizar voorval met de gsm heeft immers geleid tot hun arrestatie.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Volgens LEX-18 bespraken Robert Bourne en David Grigsby een overval in de wagen, vlak voor het restaurant dat hun doelwit was. Bij vreemd toeval maakte één van de gsm's van de mannen verbinding met het noodnummer. De contactpersoon in de centrale hoorde hoe het duo een overval plande en verwittigde de politie.

Tot overmaat van ramp voor de schurken was politiechef Tony Gray net aan het dineren in het bewuste restaurant. "Toen we het restaurant verlieten, kon de centrale zien dat de oproep van de parkeerplaats kwam. Niet veel later zagen we de twee verdachten in hun wagen zitten", getuigt Gray aan Advocate-Messenger.

Bourne en Grigsby werden uiteindelijk aangeklaagd met openbare dronkenschap. De openbare aanklager zal de opnames van de alarmcentrale nog beluisteren om vast te stellen of ze voor andere redenen aangeklaagd zullen worden. In het restaurant ze in ieder geval niet meer welkom. Toen ze hun excuses er wilden aanbieden, stuurde de eigenaar ze weg.