Monopolie stelt hulplijn in om ruzies te voorkomen

Kerst staat voor de deur en dan is het in veel families traditie om de gezelschapsspelletjes nog eens boven te halen. Superleuk, alleen lopen die niet altijd even goed af. Zo kan het zijn dat er ruzie ontstaat omdat iemand niet tegen zijn verlies kan of vals speelt. Wie tijdens een spelletje monopolie in zo'n situatie terecht komt, kan hiervoor binnenkort de hulp van experts inroepen.
door
Armin
Leestijd 1 min.

Monopolie staat bekend om zijn dramatische spelaflopen. Zozeer zelfs dat hier al onderzoek naar gedaan is. Zo'n 50% van de spellen zou in ruzie eindigen. Ook speelt één op de zeven spelers vals volgens Hasbro.

Om conflicten te vermijden tijdens de kerstdagen stelt de spelfabrikant daarom een hotline in. Hier kunnen spelers tussen 24 en 26 december terecht met vragen over de spelregels of als ze een onpartijdig oordeel nodig hebben om een conflict te beslechten.

Op die manier probeert de spelmaker niet alleen de vrede te bewaren tussen de spelers, maar steunt ze ook nog het goede doel. Het advies zal tegen een kleine vergoeding geleverd worden. De totale som gaat integraal naar ChildLine, een organisatie waar kinderen gratis terecht met al hun vragen.