Genk is geen partij voor Zulte Waregem

Zulte Waregem heeft op de 20ste speeldag makkelijk met 1-0 gewonnen van Genk. De Limburgers moeten hopen op een mirakel om nog in Play-off I te geraken.

Het jaar nadert zijn einde en dat betekent dat het voor sommige ploegen stilaan cruciaal wordt om punten te pakken. Zo ook voor Racing Genk, dat om nog een redelijke kans te maken op Play-off I, best kon winnen van Zulte Waregem. De Limburgers gingen op bezoek in het Regenboogstadion, waar de mannen van Francky Dury er alles aan zouden doen om de afstand met de pas afgestane leidersplaats zo klein mogelijk te houden.

Voldoende redenen dus om er meteen in te vliegen, maar beide ploegen verkozen om te starten met een uitgebreide studieronde. Al zaten de koude en natte weersomstandigheden daar ongetwijfeld voor iets tussen. Iemand die zich daar niet door liet deren was Meité. De bonkige middenvelder van Zulte Waregem had de geschorste Ndidi niet tegenover zich staan en heerste op het middenveld. Na 25 minuten was het ook niet toevallig hij die er na een snelle vrije trap met het hoofd 1-0 van maakte. Een rommelig spelend Genk kon daar weinig tot niets tegenover zetten. Waregem-doelman Bossut moest slechts een keer echt in actie komen, maar Susic devieerde bal vanuit buitenspel.

De donderpreek van Peter Maes tijdens de rust leek de bezoekers aan het begin van de tweede helft even wat meer energie te geven, maar al snel nam Waregem het commando weer over. Genk bracht te weinig beweging, vinnigheid en creativiteit op de mat om het West-Vlaamse blok te ontregelen. Leon Bailey werd nog in de strijd gegooid, maar de Jamaicaan maakte een eerder verveelde indruk. Zo kabbelde een op papier interessant duel verder naar een slaapverwekkend einde. Zulte Waregem kwam tegen Genk nooit echt in de problemen, behaalde een makkelijke 1-0-zege en stuurde de blauwe bus zonder punten terug naar Limburg.

Dankzij de zege blijft Waregem Club Brugge op de hielen zitten. De leider won vlot met 1-4 op het veld van Eupen en heeft nog steeds een punt voor op de tweede in de stand. Racing Genk doet een slechte zaak. Met nu al negen punten achter op een Play-off I-plaats moet het hopen dat de Kerstman ook de komende weken nog enkele cadeaus aan de Limburgers uitdeelt.