WS Brussel mag opnieuw wedstrijden spelen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De schorsing van WS Brussel wordt opgeheven. Dat bevestigde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag aan Belga. White Star werd vorige week door het Uitvoerend Comité van de KBVB geschorst van alle sportactiviteiten wegens een openstaande schuld. Het zou gaan om een achterstallige betaling van 6.000 euro aan voormalig White Star-speler Leandro Zorbo. De club betwiste die schuld echter en verkondigde maandag dat het ook de betalingsbewijzen kan voorleggen. Een dag later maakt de bond de schorsing ongedaan.

WS-manager John Bico, die na een korte en weinig succesvolle passage bij tweedeklasser Antwerp opnieuw in Brussel neergestreken is, was niet opgezet met de affaire. "Dit hele verhaal is een mooi voorbeeld van de manier waarop we al vier jaar geviseerd worden, omdat we een beetje anders zijn dan de andere clubs", zei Bico maandag. De sterke man van White Star eiste excuses van de KBVB en dreigde met een competitieboycot als de Brusselaars de forfaitmatch tegen KSV Oudenaarde van afgelopen weekend niet mogen inhalen.

De voetbalbond had White Star op 2 november gewaarschuwd voor een eventuele schorsing van alle sportactiviteiten. Nadat de Brusselaars geen bewijsstukken hadden kunnen voorleggen, besliste het Uitvoerend Comité van de KBVB op zijn zitting van 1 december om hen vanaf 12 december te schorsen als ze tegen dan hun financiële verplichtingen niet waren nagekomen. Vrijdag bestendigde de voetbalbond de schorsing van de club.

.

bron: Belga