Ploegvoorstelling Lotto Soudal - Tiesj Benoot wil in 2017 vorige twee jaar overtreffen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Speerpunten André Greipel, Tim Wellens, Thomas De Gendt en Tiesj Benoot bleven allen aan boord bij Lotto Soudal. Toptalent Benoot verlengde zijn contract zelfs tot 2019. "En daar ben ik heel tevreden mee", was Benoot duidelijk. "Ik voel het vertrouwen van de ploeg", ging Benoot voort. "Ik ga volgend seizoen ook voor het eerst een grote ronde rijden, de Tour. Die heeft de perfecte ligging in het seizoen, niet meteen achter de voorjaarsklassiekers zoals de Giro en niet vlak voor het WK zoals de Vuelta. Het parkoers, met enkele ritten in het middengebergte, zou mij ook moeten liggen. Ik hoop in 2017 dan ook absoluut mijn eerste twee profjaren te overtreffen."

Benoot kreeg met Nikolas Maes een vriend als nieuwe ploeggenoot, maar dat is niet de enige reden waarom de voormalige rechterhand van Tom Boonen het team kwam versterken. "Het klopt dat Tiesj een vriend is, maar ik ga heel de ploeg proberen te steunen. Ik ben goed ontvangen in het team tijdens het trainingskamp. We hebben ons ook goed geamuseerd, op één momentje na. Ze hebben mij in het zwembad gegooid, maar dat moet blijkbaar iedere nieuwkomer ondergaan", grijnsde Maes.

Ook snelle man André Greipel is in 2017 opnieuw van de partij. "We kunnen blij zijn met ons jaar in 2016", stak de Duitse kampioen van wal. "Geen topseizoen, maar wel een heel degelijk jaar. Dat geldt zowel voor mij als voor het team. In 2017 zijn de doelen van het team opnieuw duidelijk. Schitteren in de voorjaarsklassiekers en vervolgens in de Giro en de Tour.

Thomas De Gendt won in 2016 de mythische etappe naar de Mont Ventoux en wil ook volgend seizoen zijn aanvallende koersstijl blijven uitspelen. "Dat ga ik zeker blijven doen", bekende De Gendt al lachend. "Het is dan ook ongeveer mijn enige kwaliteit. Ik ga opnieuw in alle koersen aanvallen en dan komen de overwinningen hopelijk ook volgend seizoen. Om even terug te komen op mijn zege op de Ventoux: dat was natuurlijk echt een droom. Het is iets dat mij heel mijn leven gaat bijblijven."

Tim Wellens kende in 2016 opnieuw een seizoen 'grand cru'. "Ik heb vier mooie overwinningen behaald", aldus Wellens. "Ik was dus tevreden. Maar ik verleg elk jaar mijn grenzen. Volgend seizoen moet het dus opnieuw beter."

.

bron: Belga