Kousje voor handvaten van krukken wint ondernemingsplanwedstijd Bizidee

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Oost-Vlaamse bedrijfje 'MyAddOn' heeft de 16e editie van de ondernemingsplanwedstrijd Bizidee gewonnen. De startup ontwikkelt kleurrijke universele opzetstukjes voor krukken en rolstoelen. Oprichtster Marie Van den Broeck wint de hoofdprijs van 15.000 euro voor haar eerste product, "MySleeve", een kousje voor de handvaten van krukken dat handpijn wegneemt en komaf maakt met zweethanden. De prijs werd dinsdagavond uitgereikt in Antwerpen. De Bizidee-wedstrijd wordt georganiseerd met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Een professionele jury selecteert het beste Vlaamse ondernemingsplan, en beloont de winnende startups met een mooi financieel duwtje in de rug.

De deelnemende bedrijven worden in twee categorieën ingedeeld: de Small-categorie voor kleinschalige initiatieven, waar een geldprijs van 3.000 euro aan verbonden is, en de Large-categorie voor projecten met internationale ambities, die beloond wordt met 15.000 euro aan startkapitaal.

MyAddOn kaapt dit jaar de hoofdprijs weg in de Large-categorie. Het volautomatische smoothie-automaat van Frulego staat op de tweede plaats en wint 5.000 euro. Het spel voor dyslectische kinderen van Karaton vervolledigt de top 3 en wordt beloond met 2.500 euro.

In de Small-categorie heeft The Carebox de hoofdprijs beet. Oprichtsters Jessika Van Cauwenbergh en Khadidia De Witte willen met hun startup een driemaandelijkse ontdekkingsbox met ethisch verantwoorde cosmetica op de markt brengen.

Daarnaast werd dinsdagavond ook de BizzBuzz Award voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap uitgereikt. Die ging dit jaar naar De Reisgezel, een kleinschalige ezelboerderij die onder meer individuele begeleiding voor kwetsbare kinderen en jongeren aanbiedt.

bron: Belga