Joey Barton keert terug naar Burnley

door
Belga
Leestijd 2 min.

Joey Barton keert terug naar zijn oude ploeg Burnley. Dat heeft de Premier League-club dinsdag op zijn website bekendgemaakt. Het 34-jarige woelwater zat sinds medio november zonder club, nadat Glasgow Rangers zijn contract stopzette. Burnley zal in de drukke eindejaarsperiode nog niet onmiddellijk kunnen rekenen op Barton. De Engelse middenvelder, die wel al enkele weken meetraint met het team van Rode Duivel Steven Defour, moet eerst nog vrijgegeven worden door de Schotse voetbalbond. Bovendien moet Barton nog een schorsing van een wedstrijd uitzitten omdat hij gokte op voetbalwedstrijden, iets wat in Schotland verboden is voor profvoetballers.

Barton maakte in het verleden al een seizoen het mooie weer bij Burnley. In de jaargang 2015-2016 dwong hij met The Clarets de promotie af naar de Premier League en sleepte hij de prijs voor Burnley-speler van het jaar in de wacht. Na de titel vertrok hij naar de Glasgow Rangers, maar die overgang draaide niet uit op een succes. In november maakte het schotse team in onderling overleg een einde aan de samenwerking nadat Barton een ruzie met trainer Mark Warburton niet wilde bijleggen.

Barton sleept een reputatie van enfant terrible met zich mee en haalde de afgelopen jaren vooral om extrasportieve redenen het nieuws. Hij raakte meermaals betrokken bij vechtpartijen, op en naast het veld. Het kostte hem tal van schorsingen, een voorwaardelijke en een effectieve gevangenisstraf. Ook van schokkende uitspraken maakte hij zijn handelsmerk.

"Bad Boy Barton" doorliep de jeugdreeksen bij Everton en Manchester City. Nadien speelde hij voor Newcastle United, Queens Park Rangers, Olympique Marseille, opnieuw QPR en een eerste keer Burnley.

bron: Belga