Wetenschappers ontdekken 163 diersoorten in regio Mekong-rivier

Wetenschappers hebben vorig jaar in de grote regio van de Mekong-rivier in Zuidoost-Azië 163 nieuwe diersoorten ontdekt. Dat meldt het Wereldnatuurfonds (WWF) in een rapport. Het rapport kreeg – als eerbetoon aan David Bowie? – de titel ‘Species Oddity’. Onder de nieuwe dierensoorten is dan ook een Bowie-lookalike: een slang met een kop in de kleuren van de regenboog à la Ziggy Stardust. Andere originele knapen zijn een hagedis die op een draak(je) lijkt en een watersalamander met een Klingon-uiterlijk, die zo lijkt te komen uit een Star Trek-film.

Het onderzoeksgebied besloeg delen van Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam. De honderden wetenschappers die er aan het werk waren, ontdekten uiteindelijk negen amfibieën, elf vissen, 14 reptielen, drie zoogdieren en 126 planten.

Het rapport maakt duidelijk dat nu een race tegen de tijd is begonnen – de pogingen om de nieuw ontdekte diersoorten van uitsterving te behoeden.

Sinds het WWF in 1997 begon met jaarlijkse overzichtsrapporten is de teller van “nieuwe” fauna en flora nu opgelopen tot 2.409.

bron: Belga