Belgische politici reageren op Twitter op Duitse aanslag

Belgische politici reageren op Twitter op Duitse aanslag

Diverse Belgische politici hebben al gereageerd op de dodelijke aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. Een kort overzicht: Op Twitter liet premier Charles Michel weten dat “een kerstmarkt een plaats van rouw wordt”. “Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar de slachtoffers en hun families”, luidt het nog.
“Gruwelijk nieuws uit #Berlijn. Een symbool van samenzijn geraakt, maar moeten samenzijn blijven koesteren. Hoop dat dader snel gevat wordt”, reageerde federaal minister Kris Peeters.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders tweette “Na deze vreselijke horror in #Berlijn denk ik aan de slachtoffers en gewonden, hun families en de Duitse bevolking #Breitscheidplatz”.
“Verschrikkelijk. Weer worden onschuldige mensen getroffen, weer hebben enkelen het gemunt op vrede en samenhorigheid. #Berlijn #terreur”, was de reactie van sp.a-voorzitter John Crombez.
Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon schrijft op Twitter dat zijn gedachten uitgaan naar de slachtoffers in Berlijn. “Het dreigingsniveau in België blijft op drie en de veiligheidsdiensten volgen de situatie op de voet”.

bron: Belga